de mooiste rouwboeketten voor een liefdevol afscheid

Een rouwboeket laten bezorgen, hoe gaat dat in zijn werk?

Een rouwboeket laten bezorgen, hoe gaat dat in zijn werk?

Het versturen van een rouwboeket is gelukkig niet iets wat de meeste mensen vaak doen. Het is dan ook helemaal niet gek dat u vragen heeft over het bestellen en bezorgen van een rouwstuk. Daarbij is het iets wat niet meer over gedaan kan worden dus is het juist nu van belang dat alles goed verloopt. In dit artikel vertellen wij u graag meer over het laten bezorgen van uw rouwboeket. Met onze tips zorgt u dat uw bloemen op de juiste manier worden bezorgd.

Lees de rouwkaart aandachtig

Op de rouwkaart staat alle informatie die u nodig heeft. Zo wordt hier vaak vermeld of én waar de overledene ligt opgebaard. Dit kan bijvoorbeeld een uitvaartcentrum zijn of een huisadres. Maar niet iedere familie kiest voor een opbaring. Lees de rouwkaart daarom aandachtig, zodat je niets over het hoofd ziet.

Adresseer het rouwboeket aan de overledene

Het lijkt misschien wat vreemd om een rouwboeket te adresseren aan de overledene. Toch is dit wel de normale gang van zaken. Zorg dus dat u een rouwboeket altijd naar de overledene stuurt. Weet u de meisjesnaam van een overleden dame? Vermeld deze er dan ook bij.

Wilt u voornamelijk de nabestaanden een hart onder de riem steken? Kies dan voor een van onze troostboeketten. In onze blog over troostbloemen vertellen wij u precies hoe u iemand condoleert met een prachtig boeket bloemen.

Is er sprake van een thuisopbaring?

Dan kunt u ervoor kiezen om uw rouwbloemen te sturen naar het huisadres. Houd hierbij altijd rekening met de wensen van de nabestaanden. Bij een thuisopbaring kan het namelijk voorkomen dat er toch wordt verzocht de rouwbloemen bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen.

Ook als u een groot rouwstuk wilt laten bezorgen kunt u dit beter niet op het huisadres doen. Een groot rouwstuk laat u in dat geval bezorgen op de locatie waar de uitvaart plaatsvindt. U weet namelijk nooit zeker of de nabestaanden wel genoeg ruimte in huis hebben om het rouwstuk te bewaren.

Heeft de familie gekozen voor een opbaring in een uitvaartcentrum?

Laat de bloemen dan rechtstreeks bij het uitvaartcentrum bezorgen. De medewerkers van het uitvaartcentrum plaatsen de bloemen vervolgens bij uw dierbare. De uitvaartverzorgers zorgen er daarnaast ook voor dat het bloemstuk mee gaat naar de plechtigheden zoals de condoleance en uitvaart.  

Rouwboeket laten bezorgen bij het crematorium of begraafplaats

Het is ook mogelijk om het rouwboeket te laten bezorgen bij het crematorium of de begraafplaats. Bijvoorbeeld omdat u geen adres heeft van het uitvaartcentrum of de uitvaart vindt al op kort termijn plaats. In dat geval laat u de rouwbloemen direct bezorgen op de locatie waar het afscheid plaatsvindt.

Het juiste bezorgmoment voor uw rouwboeket

Tijdens het bestellen van uw bloemen kiest u zelf een bezorgdatum maar vragen wij ook om de datum en het tijdstip van de uitvaart in te vullen. Zo weten wij precies het juiste bezorgmoment voor uw rouwboeket en zorgen dat deze ruim op tijd aanwezig is. Minimaal twee uur voordat de genodigden aanwezig zijn, worden uw bloemen reeds bezorgd. Bovendien kunnen wij u met deze informatie ook advies geven wanneer het beter is de bloemen op een andere dag te bezorgen.

Advies over het bezorgen van uw rouwbloemen

Vindt u het lastig om te beslissen waar en wanneer u de bloemen het beste kunt laten bezorgen? Dat geeft helemaal niets! Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken en geven u een oprecht advies. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar via telnr 088 – 256 36 36.