de mooiste rouwboeketten voor een liefdevol afscheid

Boeket bloemen als steun voor iemand in rouw

Boeket bloemen als steun voor iemand in rouw

Condoleren betekent letterlijk het tonen van medeleven wanneer iemand een dierbare heeft verloren. Voor iemand die zojuist afscheid heeft moeten nemen is het fijn te weten dat er mensen voor hem of haar klaar staan. Een gevoel van steun en begrip maakt het verlies een stuk dragelijker. Met onze troostboeketten maakt u altijd een liefdevol gebaar naar de nabestaanden. In dit artikel vertellen we u precies hoe u dit doet.

Iedereen mag iemand in rouw condoleren

Het is zeker niet zo dat alleen familieleden, vrienden of andere mensen die dicht bij de overledene of rouwende staan, mogen condoleren. Nabestaanden waarderen de steun juist in deze verdrietige tijd. Daarom kan iedereen die dat wilt iemand in rouw condoleren.

Richt de bloemen aan de nabestaanden

Een rouwboeket of een troostboeket? Dat kan nog weleens voor verwarring zorgen, want wat is het verschil? Het grote verschil is diegene voor wie het boeket bestemd is. Een rouwboeket bestelt u voor het nemen van afscheid van de overledene. Deze boeketten hebben een platte onderzijde zodat zij op of naast de kist kunnen worden geplaatst. Een troostboeket, ook wel sympathieboeket genoemd, geeft u als steun aan de nabestaanden. Een troostboeket stuurt u dan ook naar het woonadres van diegene die u wilt condoleren.

Het is nooit te laat

Het kan voorkomen dat u er pas na de uitvaart achter komt dat iemand is overleden. U was bijvoorbeeld in het buitenland en het nieuws heeft u niet bereikt. Dit betekent niet dat het te laat is om iemand te condoleren. Het verdriet is er nog steeds en het kan juist fijn zijn voor iemand in rouw om ook dan nog de steun te ervaren. Vaak voelen mensen de leegte vooral na het afscheid. Het bestellen van een prachtig troostboeket is ook aan na de uitvaart een bijzonder attent gebaar.

Voorzie het troostboeket van een mooie rouwkaart met tekst

Het is soms best lastig om de juiste woorden te vinden voor iemand in rouw. Maar onthoud, wie wil laten weten mee te leven, kan het eigenlijk niet fout doen als het om condoleren gaat. Om u op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor het schrijven van een mooie en passende condoleance tekst:  

  • Schrijf over een mooie herinnering

Als u iemand hebt verloren is het een fijne gedachte om te weten dat diegene niet vergeten wordt. Herinneringen vormen daarom een mooi beginpunt voor het schrijven van een persoonlijke condoleance tekst. Schrijf op de rouwkaart waarom juist dit moment of deze eigenschap van de overledene, u zo is bijgebleven. Voor nabestaanden is het vaak fijn om dit terug te lezen.

  • Kies voor een mooi gedicht of een passende quote

Het schrijven van een gedicht is een prachtige manier om uw medeleven te tonen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal niet erg. Op internet zijn veel gedichten en quotes te vinden die passen bij dit onderwerp. Het gaat er tenslotte om dat de tekst uw gevoel overbrengt, en die hoeft u niet per se zelf geschreven te hebben.

  • Houd het verlies van de ander in het oog

Misschien heeft u zelf ook (recent) afscheid moeten nemen en heeft u daar nog veel verdriet van. Het is begrijpelijk dat uw eigen emoties opspelen. Blijf echter de boodschap tot de nabestaanden richten. Zij zijn diegene die op dit moment afscheid nemen. U wilt ze zeker niet belasten met uw eigen gevoelens.

  • De woorden ‘van harte gecondoleerd…’ kunt u beter niet gebruiken. Woorden als 'ik denk aan je', ‘gecondoleerd met jullie verlies’ en 'veel sterkte, weet dat ik er voor je ben' zijn meer geschikt.
  • Vermeld altijd de naam van wie het boeket afkomstig is. De familie zal willen weten wie de afzender van het troostboeket is.

Bestel een perfecte vaas bij uw boeket

Al onze troostboeketten kunnen worden geleverd in een bijpassende glazen vaas. Er is vaak niet bekend hoeveel bloemen de nabestaanden ontvangen en of er voldoende vazen in de woning aanwezig zijn. Door een perfect passende vaas bij te bestellen voorziet u de familie van het gemak om de bloemen direct een plaats in de woning te geven. De vaas wordt bovendien precies afgestemd op het boeket. Zo weet u zeker dat de bloemen in een geschikte vaas staan. Dit is goed voor de houdbaarheid van de bloemen en de uitstraling van het boeket.

Online bestellen van een troostboeket

Ons assortiment troostboeketten is met zorg samengesteld en veilig online te bestellen. Kiest u voor Troostboeket Steun, een kleurrijk plukboeket? Of bent u op zoek naar een subtiel en ingetogen boeket? Dan is troostboeket Betrokkenheid precies wat u zoekt! Welk van onze troostboeketten u ook kiest, het is altijd een bloemrijke en liefdevolle manier van condoleren. Bekijk ons online assortiment en bestel veilig de mooiste boeketten voor iemand in rouw.

Boeket volledig naar uw wensen

Weet u van welke bloemen de nabestaanden houden, of van welke kleur? Dan maken wij een heel persoonlijk op maat voor u. Onze bloemisten kunnen ieder door u gewenst condoleanceboeket samenstellen! Neem voor het bespreken van uw wensen en de mogelijkheden contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 088 – 256 36 36 of via ons contactformulier. Onze medewerkers staan u graag te woord bij het samenstellen van een passend en liefdevol boeket. Wij helpen u graag om de bloemen te kiezen die uw gevoel perfect uitdrukken.