de mooiste rouwboeketten voor een liefdevol afscheid

Rouwstukken in een bijzondere vorm

Rouwstukken in een bijzondere vorm

Als geen ander weten wij hoe belangrijk het is dat rouwbloemwerk aansluit op de herinnering die u heeft aan de overledene. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een vorm op maat te laten maken. Bijvoorbeeld een vorm die iets vertelt over het leven, werk of de hobby van uw dierbare. Deze rouwstukken worden helemaal gemaakt volgens uw wensen. En daarbij is er vaak meer mogelijk dan vooraf gedacht. Zo maken wij ook rouwstukken in 3D vormen. En uiteraard zetten wij ons volledig in om zelfs de kleinste details heel realistisch te maken.

Ter inspiratie geven wij u graag een aantal thema’s voor heel persoonlijk bloemwerk.

Sport

Hield uw dierbare van een specifieke sportclub? Ging er geen wedstrijd voorbij zonder hen aan te moedigen? Of beoefende hij/zij zelf graag een bepaalde sport? Dan is een rouwstuk in deze sfeer, heel toepasselijk. Denkt u eens aan een levensechte voetbal, het tenue van de favoriete club of het logo gemaakt van bloemen.

Muziek

Op een afscheid speelt muziek altijd een grote rol maar wat als muziek ook een grote rol speelde tijdens het leven van uw dierbare? Een rouwboeket kan deze muzikale liefde heel goed uitbeelden. Zo maken wij regelmatig gitaren van bloemen, zowel akoestische- als elektrische gitaren. Heeft u een foto van het instrument dat uw dierbare bespeelde? Wij ontvangen deze graag om een zo werkelijk mogelijk rouwstuk te maken. Voor ons staat voorop dat u het bloemstuk krijgt waarin u uw dierbare herkent.

Dieren

Een vlinder of vogel als teken van vrijheid. Een vis voor iemand die graag tijd doorbracht langs de waterkant. Een paard voor een dierbare welke graag paard reed. UitvaartBloemist kan iedere dierenvorm voor u op maat maken. Onze liefde voor dieren is enorm. Als mensen zijn wij gek op onze huisdieren en zij geven ons onvoorwaardelijke liefde terug. Ook het uitbeelden van deze gezinsleden behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Geloof

Leefwijze, geloof en levensbeschouwingen kunnen bepalend zijn voor de invulling en vormgeving van de uitvaart. Ook bloemen spelen hierbij een rol. Het spreekt voor zich dat wij altijd volledig rekening houden met de gebruiken van een specifiek geloof. Maar misschien heeft u wel de wens om het geloof van uw dierbare uit te beelden met bloemen? Dan doen wij ook dit op een respectvolle manier. Een rouwstuk in de vorm van een kruis, het ohm teken, de mogelijkheden zijn heel divers.

Superheld of tekenfiguur

Een rouwarrangement in de vorm van een superheld of tekenfiguur? Dat is natuurlijk heel geschikt voor het afscheid van een kind. Zo kan de uitvaart in het thema zijn van de tekenfilm waar het kindje graag naar keek. Juist deze details maken het afscheid tot een afscheid dat echt bij het kindje past. Ook voor eventuele aanwezige kinderen past dit beter in hun belevingswereld. Maar een bloemstuk met een vorm in dit thema is zeker niet alleen geschikt voor kinderen. De uitvaart van een fervent stripboekenverzamelaar is ook een voorbeeld. Op zo’n verdrietige dag brengt het favoriete stripfiguur een glimlach tussen de tranen.

Voertuigen

Een motorfiets, vrachtwagen of de auto waar hij/zij zo trots op was? In de afgelopen jaren hebben wij al vele voertuigen van bloemen mogen maken. Misschien was uw dierbare lid van een motorclub, een vrachtwagenchauffeur of beklom hij/zij het liefst de bergen met een mountainbike. Er zijn voldoende situaties denkbaar waarin een rouwstuk in de vorm van een voertuig, de persoonlijke noot brengt. Om deze bloemstukken zo gedetailleerd mogelijk te maken zijn deze over het algemeen wat groter van omvang.

 

Welke bloemenwens u ook heeft, samen kijken we naar mogelijkheden en zorgen we dat de persoonlijkheid van uw dierbare in het rouwstuk naar voren komt. Juist die herkenbaarheid maakt het afscheid echt uniek. Neem voor het bespreken van uw wensen vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 088 – 256 36 36 of via ons contactformulier. Wij helpen u graag!