de mooiste rouwboeketten voor een liefdevol afscheid

6 tips om op te letten als u een rouwboeket koopt

6 tips om op te letten als u een rouwboeket koopt

Vroeg of laat komen we er allemaal een keer mee in aanraking: het kopen van een rouwboeket. Het is een moeilijk moment, u heeft net afscheid moeten nemen van uw dierbare. Bij een rouwboeket gaat het om gebonden bloemen die bij de uitvaart op of naast de kist worden geplaatst. Maar waar kunt u op letten als u een rouwboeket gaat kopen? We hopen dat het met onze tips iets ‘makkelijker’ is om iets moois uit te kiezen.

Tip 1: Wensen van de familie

U wilt graag een rouwboeket laten maken, maar blijf hier rekening houden met de wensen van de naaste familie. Soms zijn er specifieke wensen welke u kunt vinden op de rouwkaart. Vaak staat er op vermeld van welke kleur bloemen iemand hield. Mocht dat er niet op staan, dan kunt u zelf kijken welke kleur u geschikt vindt voor het moment en uw dierbare overledene.

Tip 2: Kleur kiezen van de rouwbloemen

Eigenlijk zijn er geen regels als u de kleur van de rouwbloemen wilt kiezen. Maar de kleuren van bloemen hebben vaak wel hun eigen betekenis:

  • Blauw = serene rust en eeuwigheid
  • Paars = waardigheid
  • Oranje = warmte
  • Geel = energie
  • Wit = vrede en eerbied

Ook zien wij dat er tegenwoordig vaak gekozen wordt voor een heel kleurrijk rouwboeket. Als u twijfelt aan de kleur van het rouwboeket, dan blijft wit altijd een veilige optie voor een uitvaart.

Tip 3: Betekenis van bloemen

Alle bloemen hebben een eigen betekenis. Een paar voorbeelden:

  • De bloem der liefde = Agapanthus
  • Hechte vriendschap = Alstroemeria
  • Voor altijd de jouwe = Dahlia
  • Waardering = Lisianthus

Misschien hield de overledene van een bloem in het bijzonder. Laat het ons weten, dan doen wij onze uiterste best om juist die bloem in het rouwboeket te verwerken.

Tip 4: Tekst voor een rouwboeket met lint

Het kan zijn dat uw voorkeur uit gaat naar een rouwboeket met een lint. Daarbij moet u vooraf wel nagedacht hebben over welke tekst u er op wilt laten drukken. Welke woorden u er op laat zetten hangt af van uw eigen keuze, maar ook van de relatie die er was tussen u en de overledene. Op onze website kunt u voorbeeldteksten vinden maar wij helpen u natuurlijk ook graag met een heel persoonlijk advies.

Tip 5: Tijdig bestellen

Bij een rouwboeket is het advies om de bloemen op tijd te bestellen. Zo heeft de bloemist ook voldoende tijd om alles naar uw wensen te realiseren. Wij zorgen dat uw bloemen op hun mooist zijn bij het afscheid.

Tip 6: Bezorging rouwboeket

Het kan zijn dat u graag online een rouwboeket wilt bestellen. Hierbij is het belangrijk dat u doorgeeft wanneer het boeket bezorgd moet worden en wanneer het afscheid plaatsvindt. Zo kunnen wij u advies geven wanneer het beter is de bloemen op een meer geschikt moment te bezorgen.

Kies voor UitvaartBloemist

Bij UitvaartBloemist bent u aan het juiste adres voor unieke rouwboeketten en rouwstukken. Er wordt u een ruim assortiment rouwboeketten aangeboden. Ieder rouwstuk zal volledig aan de hand van uw wensen samen worden gesteld. Een bloemrijke manier om te laten merken dat u de overledene mist maar nooit zal vergeten. Het kan natuurlijk zijn dat u het moeilijk vindt om een keuze te maken. Daarom staan wij iedere dag voor u klaar met advies. Dan kijken we samen welk rouwboeket het beste bij uw wensen past.